June 6, 2020

Wat is astrologie?

“Astrology is a language. If you understand this language, the sky speaks to you.”
(Dane Rudhyar)

Een geschenk uit de hemel

Het woord astrologie is opgebouwd uit het Griekse “astro” (=ster) en “logos” (=taal). Astrologie betekent dus letterlijk taal van de hemel of “sterrentaal”. Het is een symbolentaal, gebaseerd op de ritmische beweging van Zon, Maan en planeten door de dierenriem.

Meer dan een karakterschets

Astrologie geeft je niet alleen meer inzicht in jezelf, het legt ook vooral verbanden. Verbanden tussen zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, zoals het verlies van een baan, problemen op het relationele vlak of het overlijden van een ouder. Verbanden die verduidelijken waarom moeilijkheden en uitdagingen zich vaak tegelijkertijd op verschillende levensgebieden aandienen.

Ook worden er verbanden gelegd tussen wat er jaren geleden gebeurd is en wat er nu speelt in je leven. Hoe bijvoorbeeld een verhuizing, een afgebroken studie of een belangrijke ontmoeting van jaren geleden gekoppeld kan worden aan de situatie van nu. Deze verbanden zul je zelf niet direct leggen, maar je zult ze vast wel herkennen. Inzicht in die verbanden helpt je bij het ontdekken van de onderliggende boodschap van zowel de moeilijkheden als de mogelijkheden waar je nu mee te maken hebt.

Een blik in de toekomst

“Alles heeft zijn tijd”
Er is een tijd voor zaaien, een tijd voor oogsten, een tijd voor actie ondernemen en een tijd voor afwachten. Vaak voel je zelf wel aan waarvoor het de tijd is, maar onder druk van de omgeving kun je toch dat doen wat van je verwacht wordt, maar wat ingaat tegen jouw persoonlijke “flow”. Daardoor grijp je het moment niet, maar roei je juist tegen de stroom in. Met astrologie kun je de toekomst niet “voorspellen”, maar het is zeker mogelijk aan te geven waarvoor het tijd geworden is in je leven. Een gesprek over jouw toekomst vanuit astrologisch perspectief geeft je een steuntje in de rug bij het nemen van beslissingen en helpt je je toekomst beter plannen.

Meer weten?

Neem contact met mij op voor meer informatie.